Van onboarding tot offboarding

Haal meer uit goed ingewerkte medewerkers

Maak van je medewerkers ambassadeurs

Nieuwe medewerkers worden vaak té snel ingewerkt waardoor ze geen kans krijgen om écht onderdeel van je organisatie te worden en weer snel de deur uitlopen. Maar je kunt veel meer uit je nieuwe werknemers halen wanneer ze goed ingewerkt worden. En daar kan ik je bij helpen! Ik richt voor jouw organisatie een goed onboarding-proces in, zodat je nieuwe medewerkers beter ingewerkt worden en sneller inzetbaar zijn. 

Van onboarding tot offboarding

Goede onboarding is de key!

Nieuwe medewerkers perfect ingewerkt

Wanneer je nieuw personeel hebt aangenomen, wil je natuurlijk dat ze zo snel mogelijk hun weg vinden binnen de organisatie. Maar vaak is er geen tijd, ruimte of geld om nieuw personeel goed in te werken en intensief te begeleiden. De eerste indruk is ontzettend belangrijk en een goede onboarding is daarbij key. Maar hoe ga je dat aanpakken? En waar moet je beginnen? Met strategisch inzicht en jarenlange ervaring in het vak gaat Tes. Consultancy je helpen.

“Those who say "it's not personal, it's just business" are lying. All business is personal, and the best business is very personal.”

Tes Consultancy - tevreden werknemers

Je kunt je geld maar één keer uitgeven!

Een goede onboarding; zó veel voordelen

Werknemers die goed ingewerkt zijn:

  • maken minder fouten;
  • zijn sneller inzetbaar;
  • ervaren minder werkdruk.


Dat werkt erg plezierig en motiverend, waardoor het personeelsverloop een stuk lager is. Daarnaast zorgt een goede onboarding ervoor dat nieuwe werknemers sfeer kunnen proeven van de organisatie en dat ze de huidige bedrijfscultuur goed leren kennen.

“Tevreden medewerkers zijn tevreden klanten; want goede onboarding draagt bij aan een positieve mond-tot-mond reclame.”

offboarding is dé manier om eerlijke feedback te krijgen

Vergeet offboarding niet

Natuurlijk zie je die fijne collega niet graag de deur uitlopen. Maar in sommige gevallen is het beter om uit elkaar te gaan. Een medewerker die vertrekt is een kans voor het bedrijf! Een offboarding is namelijk dé manier om eerlijke feedback te krijgen over je organisatie. Daarnaast geef je je (oud) medewerker een blijk van waardering door hem persoonlijk te bedanken voor zijn inzet. Je zult zien: de medewerker wordt ambassadeur en binnen no-time staat de volgende kandidaat alweer voor de deur.

Op zoek naar een HR-consultant voor het optimaliseren van je HR-processen?
Tes. Consultancy helpt!